TDF Yürüyüş Liderliği Eğitim Süreci

İlginiz doğal dünya, yerel kültür, manzaralı ormanlar, çayırlar, göller veya muhteşem zirveleri olan dağlar olabilir. Bu yöndeki ilgiyi dikkate alan Türkiye Dağcılık Federasyonu kişilerin dağlara ve doğal alanlara olan tutkusunu paylaşabilecek lider kişileri yetiştirmek amacıyla mevzuatta bir düzenleme yapmış ve 2016 yılında “Yürüyüş Liderliği Talimatı” olarak adlandırılan bir talimat yayınlamıştır.

Fotoğraf: MD, 15.04.2017 – 13:10 Tekirova Maden Koyu

Talimata göre, dağcılık sporcu lisansına sahip kişiler, yaz ve kış yürüyüş liderliği eğitim kurslarına katılarak, ilk yardım, yön bulma, liderlik, flora ve fauna, jeoloji, ekoloji ve daha başka konuları içeren bir dizi eğitimden geçecektir. Kurs sonunda yapılacak sınavlarda başarılı olan sporculara Federasyon tarafından “Yürüyüş Lideri” belgesi verilecektir.

Federasyonunun 2017 Yılı Faaliyet Programı incelendiğinde, Yaz Yürüyüş Liderliği ile ilgili ilk kursun 2017 Haziran ayında yapılacağı anlaşılmaktadır.

Fotoğraf: MD, 15.04.2017 – 11:07 Tekirova, Atbükü

Hiking veya trekking amacıyla Türkiye dağlarını, ovalarını, koylarını ve muhteşem manzaralı doğal alanlarını ziyaret edecek insanlara Yürüyüş Lideri olan sporcu kişilerin ilham olacağı aşikâdır.

Yürüyüş Liderliği Talimatındaki eğitim sürecine ilişkin soru-cevap şeklindeki bilgilere ulaşmak için tıklayınız.

-/-

Bu makaleden kısa alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:

“TDF Yürüyüş Liderliği Eğitim Süreci” başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Mürşidin Demircan’a aittir ve makale, yazarı tarafından (http://www.mursidindemircan.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.

Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak yazarının izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir