Başkalarının Ne Düşündüğü Senin Değil Onların Sorunudur

Vicdan ile İtibar

Ateşe düşmüş yılanı gören adam onu kurtarmaya karar verir. Onu ateşten çıkarır ama yılan onu ısırır. Isırığın ağrısı ile adam sürüngeni bırakır ve yılan tekrar ateşe geri düşer.

Fotoğraf: MD, 17.10.2015 16:49 Şalbalı Dağı eteğinde endemik Toros engereği. 

Adam ona yardım etmeye çalıştıkça, yılan tekrar onu ısırmak için hamleler yapar. Bu durumu izleyen bir başka adam yılanı kurtarmaya çabalayan kişiye seslenir ve şöyle der:

“Dostum çok üzgünüm ama, yılan çok inatçı, anlamıyor musun, sen onu ateşten kurtarmaya yeltendikçe o seni ısırmak için hamle yapıyor, seni kötü yaralayacak.”

Yılanı kurtarmaya çalışan adam cevap verir:

“Yılanın ısırmaya yönelik hamleleri içgüdüsel, doğasında var ve ben bunu değiştiremem. Ama bu durum benim için önemli değil, ben sadece yardım ediyorum.”

Ve bu esnada bir demir çubuk yardımı ile yılanı ateşten çıkarır ve hayvanın hayatını kurtarır.

Fotoğraf: MD, 17.10.2015 13:14 Şalbalı Dağı (1651 m)

Netice:

Bazıları mutluluğu takip eder, bazıları da onu yaratır. Bazen farklılıklar değer yaratabilir. Birisi sizi incitir veya zarar verirse onun doğasını/özünü değiştirmeye zamanınızı israf etmeyin. Sadece önlem alın.

Velhasıl, vicdan sahibi olmak daha fazla itibar yaratır. Çünkü vicdan kim olduğunu, itibar ise senin hakkında ne düşünüldüğünü yansıtır.

Başkalarının ne düşündüğü ise senin değil onların sorunudur…

 

Mürşidin Demircan

04.05.2018 – 23:23; Cuma

 

 

-/-

Bu hikâyeden kısa alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:

“Başkalarının Ne Düşündüğü Senin Değil Onların Sorunudur” başlıklı hikayenin tüm hakları yazarı Mürşidin Demircan’a aittir ve hikâye, yazarı tarafından (http://www.mursidindemircan.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.

Bu ibare eklenmek şartıyla, hikâyeden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak yazarının izni olmaksızın hikâyenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir