Hacıosmanlar-Abbaslar–Ağlar–Töngüşlü Parkuru (14.100 m)

12.02.2017 – Pazar günü saat 10:13 itibariyle, Serik ilçesi Hacıosmanlar mahallesi Hacıosmanlar Tepesi mevkinde yapımı süren Küçük Aksu Barajı İnşaatı sahasında baraj gövdesi inşaatının yükseldiği noktada yürüyüşe başlandı.

Kaynak: MD, 12.02.2017-10:01 – Küçük Aksu Barajı 

Gebiz mahallesi Abbaslar mevki istikametinde orman içi yoldan epey dik bir tırmanış yapıldı. Yalçı Dağı yamacındaki Abbaslar ve Ağalara ulaşana kadar genelde orman içi patika ve yangın yolundan istikrarlı bir şekilde yukarı doğru çıkış yapıldı.

Tüm etkinlik Yalçı Dağ’ın dağ tepe ve yamaçlarında sürdü. Etkinliğin ilk aşamalarında Hacıosmanlar Kayalığı/Tepesi, Ovacık Dağı ve Bozburun Dağı çok net olarak izlenmekte idi.

Kaynak: MD, 12.02.2017 – 12:02 – Uzak ufukta Bozburun Dağı ve Ovacık Dağı.

Yalçı Dağ’nın özellikle yakın bölgedeki ovalara hâkim bir konumda olduğu gözlendi ki bu dağda; izleyen kimseye, sanki evvel zamanda yüzeyi düzleştirilmiş hissi veren, üzerinde ufak tefek seramik parçaların da gözlendiği, çevresi yüksek ağaçlar ile kaplı yüksek bir tepe meydanında öğle yemeği molası verildi.

Molaya müteakiben, tepeden aşağı istikametteki Kapız Çayı kenarına inilerek, günümüz inşat tekniği ile inşa edilmiş taş kemerin (duvar) oradan, akarsu içindeki büyük taşların üzerinden sıçrayıp akan çayın ötesine geçildi, dağın yamacında yeniden hafif bir tırmanışla orman yangın yoluna girildi. Parkurun üçte ikisinde, Yalçı Dağı üzerindeki yamaç ve tepelerden geçildi.

Kaynak: MD, Kapız Çayı Kemeri, 12.02.2017 – 13:50

Bölgedeki ovaları yüksekten görme imkânı sağlayan bu dağ aynı zamanda seyir tepesi özelliği taşımakla, neticede tepe ve yamaçlar sona erdi ve Yalçıucu mevki olarak bilinen alana ulaşıldı. Buradan itibaren bir süre Yumaklar karayolu kenarından gidildi ve serada marul hasadı izlendi.

Kaynak: MD, Yalçıucu mevkinde marul serası. 12.02.2017 – 15:10

Töngüşlü Merkez mevkiine ulaşıldığında metre ölçer 14.100 m göstermekle, etkinlik burada sona erdi.

Aynı mahalde mevcut kahvehanede, isteyen sporcular çaylarını yudumladı, dileyenler de bu yıl 3.ncüsü düzenlenen Serik Tongüşlü Geleneksel Deve Güreşleri Festivali’ni izlemeye yöneldi. Ancak, alana varıldığında deve güreşlerinin tamamlanmış olduğu görüldü ve sporculardan yöresel sazlı-sözlü müziğin ritmi ile eylenen halka dâhil olanlar, yöresel gıda maddelerinden ve hatıra eşyalarından temin etti.

Kaynak: MD, Güreşi tamamlamış develer. 12.02.2107 – 15:39

Bir çok yıkık veya sağlam durumda taş ev veya sayanın görülebildiği, kızılçam, meşe, çınar, sakız ağacı, çıtlık ağacı ve zeytin gibi ağaçlarla kaplı olan Hacıosman  – Abbaslar – Ağlar – Töngüşlü parkurunda sporcular birçok tepeyi, yamacı, orman içi yolları ve patikaları geçmiş, çalılıkları ve dereleri aşmış, doğada insanın kendisiyle yaptığı mücadelenin sonucunda, saat 15:39’da kırsalın Tongüşlü mahallesine ulaşıp,  yerel festivali de izleyebilme imkânına nail olunmuştur.

Kaynak: MD, Ormaniçi evleri. 12.02.2017 – 12:17

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir